Current Affairs MCQ’s -25th January 2017

⏳ Current Affairs daily Quiz: 25th January 2017


Q.1- US President Donald Trump signs executive order to pull US out of TPP. In this regard,
consider the following statements.

I. The full form of TPP is Trans-Pacific Partnership.
II. The agreement initially began with the P4 trade agreement between just four nations,
i.e., Brunei, Chile, New Zealand and Singapore.
Which is/are correct?
a) Only I
b) Only II
c) Both I and II
d) Neither I nor II

Q.2- The 2017 Pakke-Paga Festival was held in which state?
a) Arunachal Pradesh
b) Uttar Pradesh
c) Himachal Pradesh
d) Andhra Pradesh

Q.3- Which of the following statement is/are correct regarding varishtha pension bima yojana, 2017?

  1. It will cover people above the age of 65 yrs
  2. The scheme will provide an assured pension based on a guaranteed rate of return of 8% per annum for ten years
    a) 1 only
    b) 2 only
    c) Both
    d) None

Q.4- Babur-3 and Ababeel missiles are recently developed by which of the following country?
a) Afghanistan
b) Iran
c) Bangladesh
d) Pakistan

Q.5- Which of the following is not part of Representation of people act 1950?
a) Qualification of voters.
b) Preparation of electoral rolls.
c) Election offences
d) Allocation of seats in the Parliament and state legislatures.

Q.6- Wave N Pay contactless card was launched by which bank?
a) State Bank of India
b) Central Bank of India
c) Union Bank of India
d) Punjab National Bank

Q.7-  Which country launched the Aoba Velox-III satellite into orbit from the International Space
Station (ISS)?
a) United States
b) Singapore
c) China
d) South Korea

Q.8- Union Cabinet approved an interest subsidy scheme to boost
a) Rural housing
b) Software exports
c) Cloud computing
d) Cashless transactions

Q.9- It is with this country India signed 14 agreements to boost bilateral relations.
a) United Arab Emirates
b) Saudi Arabia
c) Kuwait
d) Qatar

Q.10- What is the theme of the 7th National Voters’ Day that was observed recently?
a) Inclusive and Qualitative Participation
b) Empowering Young and Future Voters
c) Belief in the Ballot
d) None of the above

ANSWERS:

1. c
2. a
3. b
4. d
5. c
6. d
7. b
8. a
9. a
10. b

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s