Current Affairs MCQ’s -21st January

⏳ Current Affairs Quiz: 21 January 2017

Q.1- Which city is the second capital of Himachal Pradesh?

a. Solan

b. Shimla

c. Kullu

d. Dharmashala

Q.2- Which of the following is not part of fundamental duties mentioned under Article 51 a ?

a. to protect and improve the natural environment including forests, lakes, rivers and wild life
b. to value and preserve the rich heritage of our composite cultur
c. to have compassion for living creatures
d. ensure the preservation of monuments and objects of national importance

 

Q.3- Name the cricketer who was named as the brand ambassador of luxury real estate brand Nitesh Estates.

a. Mahendra Singh Dhoni
b. Suresh Raina
c. Virat Kohli
d. Ajinkya Rahane

Q.4- Which of the following is correct regarding cooperative banks?

a. They are completely managed by RBI
b. They are completely managed by Registrar of Cooperative Societies (RCS)
c. They are jointly managed by RBI and Registrar of Cooperative Societies (RCS)
d. None

Q.5- Which one of the following states did not celebrate their statehood day on 21 January 2016?

a. Tripura

b. Manipur

c. Meghalaya

d. Nagaland

Q.6- Military exercise Hand-in-Hand is exercise between India and which of the following country?

a. Nepal
b. China
c. Russia
d. Afghanistan

Q.7- The complete ban on the use of polythene came into effect in which state?

a. Uttar Pradesh

b. Maharashtra

c. Himachal Pradesh

d. Gujarat

Q.8-Donald Trump was sworn-in as the 45th President of US. Name the party to which he belongs?

a. Conservative Party
b. Republican Party
c. Libertarian Party
d. Democratic Party

Q.9- The Combined Commanders Conference (CCC) was hosted in this Indian city

a) Dehradun
b) Bangalore
c) Pune
d) Vishakhapatnam

Q.10- India in recent past had its first strategic dialogue with this country and finalised the Strategic Cooperation Agreement aimed at expanding bilateral cooperation to different areas.

a) Iran
b) Israel
c) UAE
d) Mexico

ANSWERS:

1. d
2. d
3. c
4. c
5. d
6. b
7. a
8. b
9. a
10. c

Print Friendly, PDF & Email
Current Affairs ONLY
Register New Account
Reset Password