Current Affairs MCQ’s -20th January

⏳ Current Affairs Quiz: 20 January 2017


Q.1- Consider the following statements and mark the correct option

  1. Transparency International is organisation related to openness of the economy
  2. India got 76th position in Transparency International ranking

A. 1 only
B. 2 only
C. Both
D. None

Q.2- Which of the following is/are correct regarding Debt recovery tribunal?

  1. They are setup under Recovery of Debt Due to Banks and Financial Institutions Act, 1993.
  2. There are 12 Debt recovery tribunals across country.

A. 1 only
B. 2 only
C. Both
D. None

Q.3- Which of the following is/are correct regarding Competition Commission of India?

  1. It has a chairperson and 4 members
  2. The Commission is required to give opinion on competition issues on a reference received from a statutory authority.

A. 1 only
B. 2 only
C. Both
D. None

Q.4- Which country recently became an associate member of European Organization for Nuclear Research (CERN)?

a) Pakistan
b) China
c) India
d) Bangladesh

Q.5-It is with this country Union Cabinet approved signing of a MoU in the field of cyber security.

a) Vietnam
b) Japan
c) Germany
d) Indonesia

Q.6-  Who was appointed as CEO and MD of Bharti AXA General recently?

a) Sanjeev Srinivasan
b) Natarajan Chandrasekaran
c) Ganapathy Subramaniam
d) Rajesh Gopinathan

Q.7- Which City was chosen as the second Capital of Himachal Pradesh recently?

a) Una
b) Hamirpur
c) Dharamsala
d) Kangra

Q.8- Karang, which has become first cashless island of India, is located in which of the following states?

a) Maharashtra
b) Assam
c) Gujarat
d) Manipur

Q.9- Union Government released Rs 2207 crore to this State as special assistance for FY 2016-17.

a) Maharashtra
b) Haryana
c) Karnataka
d) Jammu and Kashmir

Q.10- A three-day National Conference of Central and State Ministers and Secretaries of Tourism, Culture and Sports is being organised in


a) Kutch
b) Hyderabad
c) New Delhi
d) Mumbai

Answers: 1.b |2.a |3.b |4.c |5.a |6.a |7.c |8.d |9.d |10.a
Print Friendly
Current Affairs ONLY
Register New Account
Reset Password